Header Ads

Πατσάς λαδορίγανη

Πατσάς λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ο πατσάς, ανήκει σ' εκείνη την κατηγορία φαγητών, που έχουν πολύ φανατικούς φίλους, αλλά παράλληλα και φανατικούς εχθρούς.
Αν οι δικοί σας τον αποφεύγουν, ειδικά αν τους μυρίζει, δοκιμάστε τον φτιαγμένο μ᾿ αυτόν τον τρόπο και μπορεί να γίνει το αγαπημένο τους πιάτο.


Πατσάς λαδορίγανη


Υλικά

•  1 πατσά αρνίσιο ή κατσικίσιο
•  2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκκομένα
•  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένες
•  ½ φλυτζ. τσαγιού κρασί
•  ⅓
φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•  χυμός από 1 λεμόνι

•  αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•  ρίγανη

 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε πάρα πολύ σχολαστικά τον πατσά, τον βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τον σκεπάζει και τον ζεματίζουμε για 10΄. Έπειτα τον στραγγίζουμε και χύνουμε το νερό.


Πλένουμε πάλι, πάρα πολύ καλά, τον πατσά και τον ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πατσά. Σοτάρουμε για 5΄και σβήνουμε με το κρασί.


Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και νερό που να τον σκεπάζει.
Αν βράσουμε τον πατσά σε χύτρα ταχύτητας, θέλει 30΄ περίπου στη χαμηλότερη ρύθμιση της χύτρας, ενώ σε απλή κατσαρόλα θέλει
περίπου 1½ ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.  

Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τον πατσά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Είναι έτοιμος όταν πιεί τα υγρά του και χυλώσει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια